Digitální fotopřístroje - rozlišovací schopnost a vznik interferenčích struktur - Beneda, Milan (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce je zaměřena na určení rozlišovací schopnosti digitálních fotopřístrojů a ověření vzniku nežádoucíh interferenčních struktur moaré při fotografování. Cílem je určení možnosti potlačení vzniku nežádoucího moaré v digitální fotografii.
The Digital photographic cameras - resolution and formation of the interference structures
Keywords: digitální fotopřístroje; digitální fotografie; rozlišovací schopnosti; moaré