Kompostování oxidovaných celulózových materiálů kontaminovaných těžkými kovy - Suchánková, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Předmětem předkládané diplomové práce je ověření možnosti eliminace rizikových prvku v kontaminovaných materiálech za přítomnosti oxidovaných celulózových materiálu kompostováním. Téma kompostování a vliv rizikových prvků na tento dej je přiblíženo v teoretické části diplomové práce. Experimentální část se zabývá sledováním vlastního průběhu kompostování kontaminovaných materiálu a zjištení distribuce rizikových prvku v zakládce během procesu. Pro možnost srovnání a samotného zjištení dějů probíhajících při pokusném kompostování je zde diskutován i založený srovnávací kompost. Výsledkem práce je stanovení obsahu rizikových prvků ve vzorcích odebraných v časových intervalech ze stanovovaného kompostu s přihlédnutím k přítomnosti vzorku ruzných typu celulózy včetně oxidované celulózy.
Composting of oxicellulose materials contaminated by hazard metals
Keywords: kompostování; těžké kovy; celulóza