STAVOVÁ REGULACE SOUSTAVY GUNT RT 010 - Vlk, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá návrhem a aplikací diskrétního stavového řízení laboratorního systému GUNT RT 010. V teoretické části je uvedena problematika identifikace, stavového popisu a stavové regulace. V praktické části je cílem identifikovat parametry reálného systému, navrhnout parametry stavových regulátorů a aplikovat stavovou regulaci na model i na reálný systém. Dojde k porovnání simulovaných a reálných experimentů. Z důvodu porovnání moderního návrhu řízení s klasickou metodou je v práci uvedena a realizována i spojitá PI regulace.
GUNT RT 010 State Space Control
Keywords: state space control; control of system; identification; simulation; GUNT RT 010; stavová regulace; řízení systému; identifikace; simulace