Dekompenzovaní pacienti s diabetem 2. typu na interním oddělení - Roubíčková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá problematikou dekompenzovaných diabetiků 2. typu na interním oddělení. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je popsán především diabetes melittus 2. typu. Toto téma je velice rozsáhle, tak bylo nezbytné sumarizovat. V části praktické byla použita metoda dotazníkového šetření. Zaměřuje se na důvody dekompenzace, na edukaci, motivaci k dodržování léčebného režimu, vliv sekundárních komplikací na dekompenzaci diabetu mellitu.
Decompensated patients with type 2 diabetes type in the department of internal medicine
Keywords: diabetes mellitus 2.type; patients; decompensated; internal medicine; diabetes mellitus 2. typu; pacienti; dekompenzace; interní oddělení