Posouzení organizace dopravy na křižovatce ulic Rantířovská a Žižkova v Jihlavě - Střecha, Michal (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem bakalářské práce je analýza současného stavu provozu na křižovatce ulic Rantířovská a Žižkova. V rámci práce je proveden a vyhodnocen dopravní průzkum na řešené křižovatce. Následně jsou navržena opatření na zvýšení plynulosti provozu. Výstupem práce jsou návrhy na úpravu organizace dopravy - úprava organizace dopravy a úpravy dopravního značení, návrh kruhového objezdu a návrh řízení pomocí světelného signalizačního zařízení. Jednotlivé návrhy jsou zhodnoceny zejména s ohledem na bezpečnost dopravy.
Assessment of traffic organization at the intersection of Rantířovská and Žižkova streets in Jihlava.
Keywords: safety; traffic accidents; traffic survey; traffic signs; roundabout; organization of transport at crossroad; traffic light; bezpečnost; dopravní nehody; dopravní průzkum; dopravní značení; kruhový objezd; organizace dopravy na křižovatce; světelné signalizační zařízení