Potenciál e-governmentu v efektivitě výkonu veřejné správy na úrovni vybraného města - Bobačíková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu potenciálu eGovernmentu v oblasti efektivity veřejné správy ve vybraných statutárních městech. V práci budou identifikované oblasti, ve kterých může zavedení eGovernmentu přispět ke zlepšení efektivity výkonu veřejné správy. Úvodní část práce se věnuje teoretickému vymezení veřejné správy a konceptu eGovernmentu, včetně jeho nástrojů a výhod pro modernizaci veřejného sektoru. Praktická část analyzuje konkrétní situaci ve vybraném městě, zkoumá současný stav implementace eGovernmentu a navrhuje opatření pro jeho rozvoj. Výsledky analýzy ukazují na konkrétní oblasti, kde je eGovernment potenciálně nejvíce efektivní a kde by mohlo být jeho zavedení přínosné pro zefektivnění veřejné správy.
The potential of e-government in the efficiency of public administration at the level of the selected city
Keywords: eGovernment; veřejná správa; efektivita; digitalizace; správa měst; elektronické služby; eGovernment; public administration; efficiency; digitalization; city management; electronic services