Analýza funkce stejnosměrného motoru napájeného ze střídavé sítě simulací pomocí programu SPICE - Konečný, Jiří; Gregora, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2000)
V příspěvku je ukázáno, že program SPICE, který je určen především pro řešení elektronických obvodů, lze velmi snadno a výhodně použít pro řešení mnoha problémů mechaniky, elektromechaniky, fyziky, matematiky apod. V hlavní části příspěvku je provedena analýza chování stejnosměrného motoru napájeného ze střídavé sítě.
Keywords: elektromechanika; fyzika; simulační programy; stejnosměrné stroje; Analýza; chování; motory