Antimikrobiální účinky solí oxidované celulózy - Tylšová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá ověřením antimikrobiálních účinků vybraných solí oxidované celulózy. Zaměřuje se na prověření antimikrobiálního efektu textilií impregnovaných solemi oxidované celulózy na škále mikrobů. Zjišťuje změny antimikrobiální účinnosti solí vystavených působení teploty a kyslíku po určitou dobu.
Antimicrobial effect of oxidized cellulose´s salts
Keywords: oxidovaná celulóza; soli oxidované celulózy; textilie; antimikrobiální vlastnosti