Krizové řízení v kamionové dopravě - Zavřelová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá krizovým řízením v resortu dopravy a problematikou přepravy nebezpečných látek po silničních komunikacích dle Dohody Accord Dangereues Route (ADR). První část této práce je zaměřena na obecné pojetí krizového řízení, na vysvětlení pojmů týkajících se této problematiky, na krizové řízení v oblasti dopravy a na nastínění obsahu dohody ADR. Druhá část této práce se zabývá charakteristikou dvou společností, zabývajících se kamionovou přepravou a rozborem problematiky přepravy nebezpečných látek.
Crisis management in truck traffic
Keywords: krizové řízení; krizový plán; krizové situace; ADR; nebezpečné látky; přeprava; crisis management; crisis plan; crisis situation; ADR; dangerous substances; transportation