Systémy vzdělávání školské správy ve vybraných zemích EU - Šturmová, Martina (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci analyzuje vzdělávací systémy ve vybraných zemích Evropské unie a srovnává je se vzdělávacím systémem v Česku. Porovnává též kvalifikační předpoklady pro výkon pedegogické profese a hlavní problémy, které je třeba řešit.
Educational systems of the school management in the selected countries of the European union
Keywords: Vzdělávání; vzdělávací systémy; školství; Evropská Unie; Česko; pedagogové