Zaměstnávání pracovníků se sníženou pracovní schopností - problémy a možná rizika - Malíková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku osob se zdravotním postižením a jejich zaměstnávání. V první části práce jsou definovány pojmy osoba se zdravotním postižením, integrace, politika zaměstnanosti státu a různé možnosti a rizika při zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Druhá část bakalářské práce se zabývá dotazníkovým šetřením mezi osobami se zdravotním postižením, které mělo napomoci k získání obrazu o celkové spokojenosti a problémy s hledáním zaměstnání. V této části je dál vyložena činnost společnosti S-FIRMA, s.r.o., která má statut chráněné dílny, a pracovní podmínky uvnitř této organizace.
Employment of Workers With Reduced Working Capacity - Problems and Potential Risks
Keywords: postižení; osoby se zdravotním postižením; handicap; zaměstnávání; chráněné dílny; disability; person with disabilities; handicap; employment; sheltered workshop