Nastavení systému požadovaného výpočtu zaměstnanců na pozici strojvedoucí ve společnosti ČD Cargo, a. s. - Mikloš, Marek (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku odborné přípravy, výkonu práce, a stanovení požadovaného počtu zaměstnanců na pozici strojvedoucí ve společnosti ČD Cargo, a. s. V teoretické části je přiblížena pozice železničního nákladního dopravce, zejména ve vztahu k vybraným personálním činnostem, kvalifikačním a ostatním požadavkům pro výkon práce strojvedoucího. V analytické části se autor práce blíže zaměřuje zejména na společnost ČD Cargo, a. s., a charakteristiku práce strojvedoucího v této společnosti. V práci jsou dále formulovány návrhy pro stanovení požadovaného počtu strojvedoucích ve společnosti ČD Cargo, a. s., včetně možných změn v kvalifikaci a systému vzdělávání. Následně jsou v práci zhodnoceny a doporučeny vybrané návrhy.
The Options of the System of the Required Quantity of Engine Drivers of the Company ČD Cargo, a. s.
Keywords: ČD Cargo a. s.; personální plánování; železniční nákladní dopravce; strojvedoucí; licence strojvedoucího; osvědčení strojvedoucího; ČD Cargo a. s.; engine driver; freight railway transport provider; personal planning; license of engine driver; certification of engine driver