Aplikace GIS v procesu EIA - Wajda, Lubomír (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor se v práci zabývá možností využití geografických informačních systémů (GIS) v procesu posuzování vlivů na životní prostředí (EIA). Zmiňuje i právní úpravu EIA, provádí analýzu současného stavu využití GIS na okresních úřadech a popisuje systém ArcView a předvádí modelový případ využití GIS v EIA.
GIS application in the process of EIA
Keywords: okresní úřady; Geografické informační systémy; Životní prostředí; vlivy