Měření nízkých teplot - Řezníček, Michal (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem práce je návrh jednokanálového teploměru pro měření velmi nízkých teplot v rozsahu od -80°C do 40°C. Teoretická část práce zahrne stručný popis možností měření nízkých teplot a výběr vhodného principu s popisem zpracování signálu. Praktická část bude zahrnovat návrh, sestavení a oživení vzorového modulu. Teploměr bude obsahovat LCD displej, přípravu na připojení k průmyslové sběrnici, řídící nebo alarmový výstup. Součástí návrhu je odhad parametrů teploměru a porovnání se skutečnými parametry výsledného zařízení.
Measurement at low temperatures
Keywords: teplota; měření teploty; odporové snímače teploty; vyhodnocovací obvody; temperature; resistance temperature sensors; AD converter; evaluating bridge; instrumentation amplifier; AD převodník