Separace porfyrinových barviv pomocí kapilární elektroforézy - Matušková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na separaci porfyrinových barviv pomocí kapilární elektroforézy. Nejprve byla provedena optimalizace podmínek a byly určeny migrační charakteristiky vzorku sodné soli měďnatého komplexu chlorofylinu a standardních látek ve vybraných elektrolytech. Byl zkoumán vliv složení elektrolytů, pH a dalších parametrů na separaci vzorku. Identifikace látek ve vzorku byla provedena na základě shody migračních časů a UV spekter.
Separation of porphyrin dyes using capillary electrophoresis
Keywords: porfyrinová barviva; sodná sůl měďnatého komplexu chlorofylinu; chlorin e6; chlorin e4; kapilární elektroforéza; MEKC; porphyrin dyes; sodium copper chlorophyllin; chlorin e6; chlorin e4; capillary electrophoresis; MEKC