Granulační procesy průmyslových hnojiv - Hermann, Petr (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá granulačními procesy u průmyslových hnojiv. Nejprve je zde seznámení s teoretickým popisem procesu granulace a jednotlivými mechanismy, které spojují dané částice. Dále je pozornost věnována granulačním zařízením používající se pro průmyslová hnojiva a jejich rozdělení. V závěru práce je uvedena povrchová úprava granulí, její vliv na účinnost granulí hnojiva a novinky v oblasti, jak začlenit síru do složení hnojiva, granulované hnojivo s kontrolovaným uvolňováním účinných složek a ochrany životního prostředí z výrob průmyslových hnojiv.
Fertilizers s granulation processes
Keywords: proces zvětšování částic; aglomerace částic; granulace; průmyslová hnojiva; povrchová úprava granulí; size enlargement; agglomeration; granulation; fertilizers; coating