Ženy v hnutí Haré Kršna - Popová, Ester (Univerzita Pardubice, 2010)
Hlavní náplní této práce je postavení ženy v hnutí Haré Kršna, role žen v komunitě a míra jejich identity s hnutím. Dále je zaměřena na výchovu dětí, výběr partnera mezi oddanými a na každodenní činnosti na farmě. Mým záměrem je také dozvědět se, co ženy vede ke vstupu do hnutí, jak snášejí komunitní způsob života a jak se na jejich rozhodnutí dívá jejich rodina.
Women in the Hare Krshna movement
Keywords: Haré Kršna; komunita; ženy; mateřství; náboženská hnutí; Hare Krsna; community; women; Motherhood; religious movements