Posouzení možnosti zavedení přímého železničního spojení Brno - Boskovice - Krupička, Pavel (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce je stanovení možných variant řešení přímého spojení Brno - Boskovice, které vychází z analýzy současného stavu v oblasti dopravní nabídky a faktorů, které jsou podstatné pro budoucí možné rozšíření této nabídky, a to včetně strategických dokumentů orgánů státní správy i samosprávy v oblasti dopravního plánování. Pro zhodnocení variant je proveden výpočet technologických a provozních parametrů a jsou posouzeny možnosti jejich praktického využití v rámci současného systému dopravy.
Assessment of possible options of direct railway connection between Brno and Boskovice
Keywords: dopravní služby; propustná výkonnost; grafikon vlakové dopravy; dopravní plánování; services in transport; carrying capacity; train diagram; transport planning