Das Genus des Verbs: Aktiv und Passiv - Černá, Iveta (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se týká rodu slovesného - ativa a pasiva. Zabývá se především pasivem průběhovým a stavovým, slovesy, která nejsou schopna pasiv vytvořit a vyjádřením původce děje v pasivních větách. Zmiňuje také konkurenční formy pasiva a konkrétní funkce aktiva a pasiva. Ve druhé části autorka popisuje a analyzuje hodiny němčiny, ve kterých se danou problematikou zabývala.
Rod slovesný: aktiv a pasiv
Keywords: němčina; slovesa; aktiva; pasiva; Gramatika; morfologie