Trh s pivem v ČR - Borůvka, Daniel (Univerzita Pardubice, 2019)
Předmětem této diplomové práce je provést mikroekonomickou analýzu vývoje trhu s pivem v ČR. První část práce zachycuje historii pivovarnictví. Následující část práce je věnována statistické analýze spotřeby piva, celkového výstavu piva a dalších statistických ukazatelů. Třetí část práce se zaměřuje na mikroekonomickou analýzu soustředěnou na poptávku po pivu, nejvýznamnější producenty piva a jejich nabídku. V této části je rovněž analyzována tržní struktura ze strany nabídky. V návaznosti na provedenou analýzu jsou stanoveny vhodné marketingové strategie zahrnující diferenciaci produktu a tvorbu cenových strategií. Poslední část práce shrnuje zjištěné poznatky o trhu s pivem a zahrnuje i odhady budoucích modelů pro průměrnou spotřebu na obyvatele a celkového výstavu piva.
The beer market in The Czech Republic
Keywords: pivo; pivovary; analýza; trh; beer; breweries; analysis; market