Mikroflóra poševní sliznice žen podstupujících asistovanou reprodukci - Ketnerová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá identifikací jednotlivých druhů mikroorganismů genitálního ústrojí žen, které podstupují intrauterinní inseminaci. Vzorky byly vyhodnocovány na základě růstu na kultivačních půdách, antigenních a biochemických vlastností a morfologie bakteriálních buněk po obarvení preparátu dle Grama. Diagnostika mikroorganismů byla provedena metodou MALDI TOF MS. Detekce druhů Mycoplasma hominis a Ureaplasma urealyticum byla potvrzena metodou PCR.
The Vaginal Microbiota Composition Of Women Undergoing Assisted Reproduction
Keywords: vaginální mikroflóra; intrauterinní inseminace; poševní sliznice; Mycoplasma hominis; Ureaplasma urealyticum; Gardnerella vaginalis; laktobacily; MALDI TOF MS; PCR; vaginal microflora; intrauterine insemination; vaginal mucosa; Mycoplasma hominis; Ureaplasma urealyticum; Gardnerella vaginalis; lactobacilli; MALDI TOF MS; PCR