Analýza zadlužení domácností - Rolová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu zadlužení domácností v letech 1999 - 2008. Kromě teoretického vymezení bank a jejich produktů, zejména úvěrových, zahrnuje i popis nebankovních institucí. Srovnává zadluženost domácností v České republice se zadlužením v zahraničí, zejména v Evropské unii. V neposlední řadě se snaží o predikci předpokládaného budoucího vývoje zadlužení.
The analysis of households indebtedness
Keywords: indebtedness; households; banks; non-bank institutions; bank products; leasing; loans; Zadluženost; domácnosti; banky; nebankovní instituce; bankovní produkty; leasing; úvěry