Nakažlivé nemoci a jejich oběti v Litomyšli v "dlouhém" 19. století - Valová, Eliška (My University, 2022)
Článek mapuje demografické struktury obětí dle jednotlivých epidemií (neštovice, cholera, tyfus apod.) v Litomyšli v letech 1785-1914
Communicable diseases and their victims in Litomyšl during the "long 19th century"
Keywords: historická demografie; matriky; Litomyšl; epidemie, 19. století; historical demography; parish registers; Litomyšl; epidemic, 19th century