Návrh řešení přídavné převodovky pro lehký nákladní automobil - Výborný, Michal (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá úpravou lehkého nákladního automovilu na tahač návěsu z hlediska převodů. Cílem je dosáhnout optimálních trakčních a dynamických vlastností vozidla. Výsledkem toho bude navržena redukční přídavná převodovka a snížení převodového poměru 1. rychlostního stupně v hlavní převodovce.
Engineering design project to gearbox for light lorry
Keywords: převodovka; návrh; konstrukce; rozdělovací převodovky; nákladní vozidla; dynamické vlastnosti