Těkavé organické látky v interiéru vozidla v různých režimech jízdy - Verner, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem diplomové práce bylo měření obsahu těkavých organických látek, zejména benzenu a 1,3-butadienu, v ovzduší kabiny motorových vozidel, včetně ověření techniky měření nebo odběru vzorku. Měření byla prováděna na různých trasách a s různým způsobem ventilace uvnitř kabiny vozidla. Výsledky byly porovnány s limity pro vnitřní prostředí a s vnějšími koncentracemi. Na základě zjištěných výsledků byla odhadnuta zdravotní rizika pro přepravované osoby a pro životní prostředí.
Volatile organic compounds in the interior of the vehicle in different driving modes
Keywords: BTEX; benzen; 1; 3-butadien; ovzduší; VOCs; těkavé organické látky; vozidlo; benzene; 1; 3-butadiene; air; volatile organic compounds; vehicle