Rozbor právní úpravy vkladů v souvislosti s podnikáním v České republice - Veselá, Markéta (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá právní úpravou vkladů do kapitálových společností i ostatních forem podnikání. Obsahuje i účetní a daňovou problematiku navazující na vklady do podnikání. Dále rozebírá právní úpravu smlouvy o tichém společenství a kapitilizace pohledávek.
Analysis of law adjustment of stocks in connection with enterprise in the Czech republic
Keywords: kapitálové společnosti; vklady; základní jmění; Pohledávky; Podnikání