Tažné zařízení pro osobní automobil s odnímatelným tažným hákem - Dvořák, Pavel (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá návrhem změn v konstrukčním řešení tažného zařízení pro osobní automobily s odnímatelným hákem. Součástí práce je ověření návrhu tažného zařízení výpočtovým modelováním, návrh konstrukce upínacího mechanismu a vytvoření technické dokumentace včetně výroby zkušební pomůcky. Pro návrhy byly použity programy Pro/ENGINEER a ANSYS. Cílem práce je navrhnout takovou konstrukci tažného zařízení, která by byla výrobně a konstrukčně jednoduchá, dostatečně pevná, uživatelsky a ekonomicky přívětivá a splňovala všechny požadavky dané výrobcem tažného zařízení.
Towing bracket for passenger vehicle with removable towing hook
Keywords: towing bars; construction; computational modelling; finite element methods; Pro/ENGINEER; tažné háky; konstrukce; výpočtové modelování; metoda konečných prvků; Pro/ENGINEER