Kultura vztahů s vybranými stakeholders v podnicích chemického průmyslu - Martošová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá vymezením podstaty kultury vztahů s vybranými stakeholders v podnicích chemického průmyslu. Je zde popsána charakteristika podnikové kultury, její význam, přínosy a nedostatky pro podnik. Dále je obecně vymezen pojem stakeholders, řízení vztahů a komunikace se stakeholders. Vybranou zájmovou skupinou, které je věnována poslední kapitola diplomové práce jsou zaměstnanci. Pozornost je zaměřena na vnitropodnikovou komunikaci a etiku podnikatelského prostředí, jako nedílné součásti dnešní podnikatelské praxe. Je zde objasněna koncepce řízení vztahů se zaměstnanci a komplexní péče o vztahy se zaměstnanci. Na základě uvedených aspektů kultury vztahů s vybranými stakeholders byl proveden primární výzkum v podnicích chemického průmyslu v Pardubickém kraji. Výsledky primárního výzkumu jsou shrnuty v praktické části diplomové práce. Primární výzkum byl proveden podle vypracovaného scénáře dotazování, který je uveden v příloze diplomové práce
Culture of relations with selected stakeholders in chemical industrian concerns
Keywords: Corporate Culture; training of employees; Podniková kultura; vzdělávání zaměstnanců; týmová práce; benefity; pracovní prostředí