Analýza konkurenceschopnosti podniků a kvality managementu na základě údajů účetních výkazů - Salfická, Marcela (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá analýzou konkurenceschopnosti podniku. Jsou posuzovány podniky v odvětví zpracovatelského průmyslu, s počtem zaměstnanců 251 až 500. Údaje pro analýzu jsou vybrány z účetních výkazů vybraných podniků. Jsou formulovány ukazatele, na základě kterých je možné určit míru konkurenceschopnosti podniků. Při analýze jsou použity statistické metody vhodné pro ekonomickou praxi.
Companies Competitiveness and Management Quality Analysis and Modelling Based on Published Financial Data
Keywords: konkurenceschopnost podniků; finanční analýza; účetní výkazy; ukazatele finanční analýzy; regresní analýza; company´s competetitivenes; financial analysis; financial statements; indicators of financial analysis; regression analysis