Srovnání dvou příhraničních regionů České republiky, Polska a Německa - Mazánková, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce „Srovnání dvou příhraničních regionů České republiky, Polska a Německa“ se zabývá preshraniční spoluprácí konkrétních dvou regionů, jimiž jsou Euroregion Nisa a Euroregion Glacensis. Práce je rozdělena do pěti kapitol, které na sebe tematicky navazují. V závěru práce probíhá srovnání těchto institucí.
Comparison of Two Border Regions of the Czech Republic, Poland and Germany
Keywords: regionální politika; přeshraniční spolupráce; euroregiony ČR; Euroregion Glacensis; Euroregion Nisa; regional policy; CBC; Euroregions Czech Republic; Euroregion Neisse