Návrh optimálního tvaru tělesa odlučovače s filtrem včetně výpočtů pevnosti a únavy - Kříž, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá návrhem vhodného tvaru tělesa tlakové nádoby. Dále jsou zde popsány analýzy pevnosti a únavy tohoto návrhu, které byly provedené programem CosmosWorks pomocí metody konečných prvků. K ověření pevnosti nádoby dojde na zkušebně tlakovou zkouškou do destrukce.
Optimal shape design of solid of the separator with filter including strength and fatigue analysis
Keywords: odlitek; pevnost; únava; tlaková nádoba; těleso; příruba; MKP; cast; strenght; fatigue; pressure tank; solid; flange; FEM