Modernizace trati Praha-Česká Třebová v úseku Brandýs nad Orlicí-Ústí nad Orlicí - Schilberger, Hynek (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato diplomová práce se zabývá variantním řešením modernizace dvojkolejné železniční tratě v úseku Ústí nad Orlicí - Brandýs nad Orlicí - Choceň. Práce nastiňuje technické řešení jednotlivých variant s ohledem na bezpečnost železniční dopravy a ochranu životního prostředí v daném zájmovém území.
Reconstruction of the Mladá Boleslav min station
Keywords: traťový úsek; zájmové území; modernizace; varianta řešení; analýza SWOT