VÝZKUM V OBLASTI APLIKACE ALTERNATIVNÍCH ENERGETICKÝCH ZDROJŮ NA DRÁŽNÍ VOZIDLA - Sýkora, Petr; Sadílek, Ondřej; Lelek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Příspěvek popisuje výzkumné aktivity na Katedře elektrotechniky, elektroniky a zabezpečovací techniky v dopravě, které se zaměřují na oblast regulace drážních vozidel v součinnosti s jejich napájením pomocí fotovoltaických panelů a trakčních akumulátorů. Nejpodstatnější částí výzkumu je provádění experimentálních měření na trati s akumulátorovým vozidlem vlastněným katedrou.
RESEARCH IN AREA OF APPLICATION OF ALTERNATIVE ENERGY RESOURCES ON RAIL VEHICLES
Keywords: železniční vozidlo; akumulátor; nabíjení; fotovoltaický panel; railway vehicle; accumulator; charging; photovoltaic panel