Role osobního trenéra v rozvoji mladých osob ve fitness komunitě: případová studie vybraného fitness centra - Holečková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2025)
V bakalářské práci je zkoumána role osobního trenéra v rozvoji mladých osob v rámci fitness komunity. Cílem práce je zjistit, jakou důležitou úlohu hraje motivace a aktivity osobního trenéra u mladých lidí, kteří využívají služby vybraného fitness centra. Sběr dat byl proveden prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů, které byly podrobeny otevřenému kódování, což umožnilo identifikaci klíčových témat a vzorců v odpovědích informantů. Součástí analýzy je také dokumentární analýza tréninkového plánu. Výsledky případové studie jsou shrnuty v závěru praktické části, kde je diskutována jejich významnost a dopad na rozvoj mladých jedinců v oblasti fitness. V závěru práce je rovněž zahrnuta diskuze.
The role of the personal trainer in the development of young people in the fitness community: a case study of a selected fitness centre
Keywords: mladí lidé; adolescenti; cílová skupina; fitness; metody; osobní trenér; přístupy; rozvoj; young people; adolescents; target group; fitness; methods; personal trainer; approaches; development