Nástroje pro vytváření pozitivní image firmy vůči vybraným skupinám stakeholderů - Blaháček, Daniel (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářské práce je zaměřena na problematiku budování pozitivní image u zákazníků a u dodavatelů ve vybraných potravinářských podnicích. Na základě rešerše odborné literatury je nejprve vymezen pojem image, včetně jeho charakteristik a definic. Následující kapitola je věnována firemní identitě, firemní filozofii a prostředkům firemní identity. Tyto prvky mají zásadní vliv na tvorbu pozitivní image podniku. V závěru teoretické části práce jsou charakterizovány zainteresované skupiny veřejnosti, u nichž je v zájmu podniku vytvářet pozitivní povědomí a image. Mluvíme o skupinách tzv. primárních a sekundárních stakeholderů. Navazující praktická část bakalářské práce popisuje a shrnuje výsledky primárního kvalitativního výzkumu zaměřeného na budování pozitivní image vůči zákazníkům a dodavatelům ve dvou potravinářských podnicích působících v České republice. Výsledky byly shrnuty formou zpráv z výzkumu v každém ze zkoumaných podniků. Závěrem jsou informace zjištěné výzkumem zanalyzovány a jsou formulována doporučení.
Instruments for creating of positive company image towards specific groups of stakeholders
Keywords: image; firemní identita; prostředky firemní identity; firemní reputace; goodwill; firemní filozofie; firemní komunikace; firemní kultura; firemní produkty; public relations; stakeholders; podniky; image; corporate identity; means of corporate identity; corporate reputation; goodwill; corporate philosophy; corporate communication; corporate culture; corporate pruducts; public relations; stakeholdeři; companies