Romská literární tvorba v českém kulturním kontextu - Zákoutská, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce mapuje romskou literární tvorbu na českém území od období jejího vzniku na přelomu 60. a 70. let dvacátého století až po současnost. Metodou kritické četby hodnotí okolnosti vzniku literatury a hodnotí její literární kvality. Veškeré hodnocení je pak uvedeno do českého kulturního kontextu.
Gypsy Literature in Czech Cultural Context
Keywords: Romové; literatura; kultura; Gypsy; literature; culture