Třída Bornhuetter-Fergusonových metod pro odhad technických rezerv - Janků, David (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této diplomové práce je představení metod, které spadají pod třídu Bornhuetter-Ferguson metod, které se využívají pro odhad technických rezerv. Teoretická část práce je nejdříve obecně zaměřena na technické rezervy, dále podrobněji na škodní rezervy a metody z třídy Bornhuetter-Ferguson. Praktická část se zabývá využitím metod třídy Bornhuetter-Ferguson pro odhad výše škodní rezervy IBNR, kterou musí pojišťovna vytvořit pro škody, které vznikly, ale nebyly dosud nahlášeny.
The Bornhuetter-Ferguson class for estimating technical reserves
Keywords: Bornhuetter-Ferguson; škodní rezervy; vývojové koeficienty; vývojové trojúhelníky; Bornhuetter-Ferguson; loss reserves; development patterns; run off triangles