Markův proces v životním pojištění - Lábr, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této diplomové práce je za využití Markova procesu popsat modely, který budou stochastické a umožní výpočet ročního netto pojistného v životním pojištění. Teoretická část práce je zaměřena obecně na historii, základní pojmy a produkty životního pojištění. Praktická část se zabývá využitím Markova procesu a jeho aplikaci na výpočet ročního netto pojistného na specifické modely smluv využívané v životním pojištění.
Markov process in life insurance
Keywords: Markův proces; životní pojištění; netto pojistné; Markov process; life insurance; net premiums