Informovanost studentů nelékařských zdravotnických oborů v oblasti oční problematiky - Sovová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2021)
Cílem bakalářské práce je poukázat na důležitost a přínos preventivních očních vyšetření v české populaci. Analyzovat informovanost studentů středních zdravotnických škol v oblasti oční problematiky. Odhalit rozdílnost v kvalitě vzdělávání na dvou středních zdravotnických školách v Pardubickém kraji a jedné střední zdravotnické škole v Královéhradeckém kraji. Zjistit, jak velký je zájem u studentů o tento obor.
The awareness of students of non-medical medical disciplines in the field of eye issues
Keywords: oko; oftalmologie; dioptrické vady; syndrom suchého oka; prevence; informovanost; eye; ophthalmology; dioptric disease; syndrome of dry eye; preventive; awareness