Analýza potenciálu pro energetické využití odpadů ČR - Dvořáková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá potenciálem energetického využití odpadů v České republice. Jsou stanoveny základní pojmy, které se týkají politiky udržitelného rozvoje, odpadů a jejich následného nakládání. V práci je zahrnuta role Celní správy České republiky v odpadovém hospodářství. Na základě zjištěných dat práce stanovuje potenciál energetického využití biomasy lesních dřevin.
Analysis of the potential for energy recovery of waste in the Czech Republic
Keywords: energetické využití; udržitelný rozvoj; Celní správa; lesní biomasa dřevin; energy use; sustainable development; customs administration; forest tree biomass