Možnosti využití biomasy pro realizaci eletráren malého výkonu - Boštíková, Mária (Univerzita Pardubice, 2004)
Problém možnosti využití biomasy, jako jednoho z druhů obnovitelných zdrojů energie. Základní informace, týkající se biomasy, její rozdělení, jednotlivé procesy využití. Na konkrétních příkladech jsou popisovány technické stránky jednotlivých projektů a následně posuzována jejich efektivnost a konkurencescchopnost.
Possibilities of biomass utilization for low power stations realization
Keywords: biomasa; bioplyn; obnovitelné zdroje