Tlakově lité slitiny hořčíku jako perspektivní materiál pro automobilový průmysl - Lanc, Aleš (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá tlakovým litím hořčíkových slitin a jejich aplikací u silničních dopravních prostředků. V praktické části je zkumán litý disk z hořčíkové slitiny AZ91HP. A jsou na něm dělány zkoušky: tvrdost podle Brinella, tahové zkoušky, mikrostruktura, RTG.
Die casting of magnesium alloys as the advanced technologies and materials for automobile industry
Keywords: hořčík; slitiny hořčíku; tlakové lití; tvrdost; tahové zkoušky; interní recyklace vratného materiálu hořčíku; hořčíkový odpad