Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu - Bugáňová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se věnuje karanténním bakteriálním chorobám bramboru. První část popisuje rostlinu bramboru a choroby, které ji ohrožují. Hlavní část popisuje, které bakterie karanténní choroby bramboru způsobují, zejména pak Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus, Ralstonia solanacearum. Je popsáno, jak mohou být rozpoznány projevy na rostlině a jak je detegovat pomocí laboratorních metod.
Quarantine bacterial disease of potatoes - types, methods of detection
Keywords: brambor; Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus; Ralstonia solanacearum; karanténní choroby; potato; Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus; Ralstonia solanacearum; quarantine disease