Vývoj české měny na našem území do roku 1993 - Kuchtová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce je věnovaná historickému vývoji měny na českém území. Jedná se o chronologicky sestavenou studii, která stručně a věcně vystihuje průběh utváření a důležité mezníky ve vzniku a vývoji českých platidel. Studie je průřezem nejvýznačnějších okamžiků v dějinách měny až do roku 1993.
Develop of czech currency till year 1993
Keywords: měna; politika; vývoj; historie; groše; currency; policy; development; history; sous