Aplikace pro stanovení a predikování tuhostních parametrů pneumatik pro automobily na základě experimentálních dat - Dufková, Jana (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření aplikace pro stanovení a predikování tuhostních parametrů pneumatik pro automobily na základě experimentálních dat. Pro tvorbu aplikace bylo využito programové rozhraní Microsoft Visual Studio 2019. Cílem práce je navrhnout aplikaci, která z načtených experimentálních dat stanoví hodnotu dynamické radiální tuhosti pro daný tlak huštění a rychlost, přičemž bude umět roztřídit celý soubor z měření do odpovídajících hodnot tlaků a rychlostí a bude možné jistým způsobem predikovat hodnoty tuhosti pro jiné tlaky a rychlosti, než pro které byly experimenty realizovány. První kapitoly se orientují na popis současného stavu řešené problematiky s důrazem na stanovení tuhostních parametrů pneumatik z experimentálních dat na dynamickém zkušebním zařízení. Následuje kapitola, ve které jsou uvedeny podněty pro výběr moderního prostředku pro programování. Vytvořená aplikace byla odzkoušena na reálných experimentálních datech a je možné konstatovat, že byla vytvořena aplikace, která je z hlediska programování otevřena pro možnost modifikace. V závěru práce jsou uvedeny návrhy na vylepšení této aplikace.
Application for determination and prediction of automotive tyre stiffness parameters based on experimental data
Keywords: pneumatiky; radiální tuhost; dynamické experimenty pneumatik; predikce; programování; formulářová aplikace; tyre; radial stiffness; dynamic tyre experiments; prediction; programming; form application