Stanovení vybraných kovů ve vzorcích medu metodou AAS - Šindelářová, Petra (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce byla zaměřena na stanovení kadmia, mědi, manganu a zinku ve vzorcích medu metodou AAS. Byly nalezeny optimální podmínky stanovení. Studován byl vliv způsobu úpravy vzorků na stanovení uvedených elementů. Správnost metody byla ověřena na referenčním materiálu. Analyzovány byly vzorky medu podrobené třem způsobům úpravy, mikrovlnému rozkladu, mírnému varu s koncentrovanou kyselinou dusičnou a rozpouštění vzorků za tepla v demineralizované vodě.
Determination of chosen elements in honey samples by AAS
Keywords: kadmium; měď; mangan; zinek; med; Atomová absorpční spektrometrie