Řešení finanční krize v Řecku - Strnadová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zaměřuje na dluhovou krizi v Řecku, její příčiny, dopady a možnosti řešení stávající situace. Značná pozornost je přitom věnována vlivu řecké dluhové krize na evropskou měnovou unii. V rámci práce je také Řecko porovnáváno s jinými evropskými státy, co se týče významných makroekonomických indikátorů a hospodářské politiky.
Solution of Greek financial crisis
Keywords: Řecko; finanční krize; eurozóna; hospodářská politika; optimální měnová oblast; Greece; financial crisis; Eurozone; economic policy; optimal currency area