Studium vlivu methylsubstituce na kinetiku a mechanismus transformační reakce substituovaných S-(1-fenylpyrrolidin-2-on-3-yl)-isothiouroniových solí - Keder, Roman (Univerzita Pardubice, 2002)
Autor se v práci zabýval vlivem methylsubstituce na chemické chování isothiuroniových solí při recyklizační reakci v roztocích aminových pufrů a roztocích hydroxidu sodného za podmínek pseudoprvního řádu.
Influence of methyl substitution on kinetics and mechanisms of transformation reaction of substituted S-(-1-fenylpyrrolidin-2-on-3-yl)-isothiouronium salt
Keywords: organická chemie; 3-brom-1-fenylpyrrolidin-2-on; Isothiouroniové soli; iminothiazolidinony; recyklizace; chemická kinetika; katalýza