Zhodnocení současných možností konsolidace vápenných omítek konsolidanty na bázi hydroxidu vápenatého - Dunajská, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřená na sumarizaci a porovnání současných možností a trendů v oblasti konsolidace karbonátových minerálních materiálů (zejména vápenných omítek) konsolidanty na bázi hydroxidu vápenatého. Následně představuje předběžné zkoumání konsolidačních vlastností nového komerčně dostupného konsolidantu CaLoSiL® na bázi nanočástic hydroxidu vápenatého rozptýlených v alkoholu na připravených laboratorních vzorcích.
The assessment of accessible possibilities for consolidation of lime plasters by consolidants based on calcium hydroxide
Keywords: konsolidace; hydroxid vápenatý; CaLoSiL®; vápenné omítky; consolidation; calcium hydroxide; lime plaster