Zařízení pro měření hloubkové mapy okolí, s využitím IR senzoru vzdálenosti a odometrie - Poledník, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se věnuje návrhu a sestrojení zařízení pro získání odhadu tvaru předmětů v okolí za pomocí infračerveného ToF senzoru vzdálenosti, servomotoru a odometrie. Zařízení je konstruováno jako podvozek s enkodéry spojenými s hřídeli koleček, které umožňují určit relativní pozici zařízení. Pro komunikaci je využit modul Arduino MEGA a Bluetooth modul. Zařízení komunikuje s osobním počítačem pomocí prostředí MATLAB, odkud jsou posílány parametry měření a kde jsou data zpracována a vykreslována.
A device for measuring depth map of the neighbourhood utilizing an IR distance sensor and odometry
Keywords: hloubková rovinná mapa; ToF senzor vzdálenosti; servomotor; odometrie; Arduino; MATLAB; depth plane map; ToF distance sensor; servomotor; odometry; Arduino; MATLAB